BREAKING | Președintele Klaus Iohannis anunță carantină TOTALĂ. Ce ”a fost recomandare până acum, devine obligație”

Președintele Klaus Iohannis anunță carantină totală. ”Pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încentini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație. Ceea ce a fost până acum o recomandare va deveni o obligație”, a anunțat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela și Ministrul Sănătății Victor Costache, alte măsuri adoptate pentru combaterea coronavirusului.

Șeful statului a anunțat că se vor introduce noi restricții de circulație, pe principiul ce „a fost recomandare până acum, devine obligație după principiul stăm acasă”.

„E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică”, a anunțat șeful statului.

”Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a completat Klaus Iohannis.

Citeste si:
Klaus Iohannis, la Summitul NATO: L-am invitat pe președintele...
Klaus Iohannis, la Summitul...

Principalele declarații:

Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul Orban, miniștrii de Interne, Sănătate și Apărare. Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă, creată de epidemia de coronavirus.

Am discutat împreună măsurile suplimentare, care se cer luate. Pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația de încetinire a răspândirii infecției.

Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost o recomandare, devine o obligație după principiul stăm acasă.

Citeste si:
Țara care intră în CARANTINĂ TOTALĂ din cauza COVID-19
Țara care intră în CARANTINĂ...

Oamenii pot ieși pentru serviciu, cumpărături necesare, însă aceste restricții devin obligații. Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică.

E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică. Un punct foarte special, țin să-l menționez.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale în sensul că vor trebui în interesul lor să stea practic tot timpul acasă.

Citeste si:
Boris Johnson anunță amânarea ridicării restricțiilor din Marea...
Boris Johnson anunță amânarea...
Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri