Președintele Klaus Iohannis anunță carantină totală. ”Pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încentini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație. Ceea ce a fost până acum o recomandare va deveni o obligație”, a anunțat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela și Ministrul Sănătății Victor Costache, alte măsuri adoptate pentru combaterea coronavirusului.

Șeful statului a anunțat că se vor introduce noi restricții de circulație, pe principiul ce „a fost recomandare până acum, devine obligație după principiul stăm acasă”.

„E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică”, a anunțat șeful statului.

”Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a completat Klaus Iohannis.

Citeste si:
Iohannis: NATO a făcut posibil consolidarea securității regionale...
Iohannis, mesaj cu ocazia...

Principalele declarații:

Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul Orban, miniștrii de Interne, Sănătate și Apărare. Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă, creată de epidemia de coronavirus.

Am discutat împreună măsurile suplimentare, care se cer luate. Pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația de încetinire a răspândirii infecției.

Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost o recomandare, devine o obligație după principiul stăm acasă.

Citeste si:
Prefectul județului Ialomița cere carantinarea totală a orașului...
COVID-19 | Prefectul...

Oamenii pot ieși pentru serviciu, cumpărături necesare, însă aceste restricții devin obligații. Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică.

E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică. Un punct foarte special, țin să-l menționez.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale în sensul că vor trebui în interesul lor să stea practic tot timpul acasă.

Citeste si:
Prima ţară europeană care ia în calcul să ridice restricţiile...
Prima ţară europeană care ia...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 2.738
Setari Cookie-uri