30 Martie 2020

Judecătorii Tribunalului Brăila au donat bani, cu care vor cumpăra materiale Spitalului Judeţean



Judecătorii Tribunalului Brăila au răspuns apelului lansat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi au donat bani, cu care vor cumpăra materiale necesare unităţii spitaliceşti, se arată într-un comunicat remis de Tribunalul Brăila.

Spitalul Judeţean Brăila a lansat, săptămâna trecută, un apel către toţi cei care pot dona pijamale, cămăşi de noapte, lenjerii de pat, măşti chirugicale, săpun lichid, role hârtie, şerveţele, pahare, farfurii, tacâmuri de unică folosinţă, soluţii de curăţat geamuri, hârtie xerox, cizme de cauciuc şi mănuşi de menaj, scrie Agerpres.

"Judecătorii, personalul auxiliar de specialitate şi funcţionarii publici din cadrul Tribunalului Brăila şi instanţelor din circumscripţie constată, alături de întreaga societate că, în actualul context, cea mai grea misiune revine personalului medical, angrenat în lupta cu virusul COVID-19. Având în vedere situaţia complicată pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi cadrele medicale o traversează, la nivelul instanţelor a fost agreată o iniţiativă de strângere de fonduri, în vederea procurării unor produse imperios necesare care, ulterior vor fi donate Spitalului de Urgenţă. Până în prezent, prin contribuţia personalului instanţelor brăilene a fost strânsă o primă tranşă de bani, iar acţiunea este în plină desfăşurare. De precizat că am primit donaţii şi de la judecătorii pensionari. O parte dintre materiale au fost deja comandate şi speram ca, în cel mai scurt timp, să poată fi livrate deşi, după cum cu toţii ştim, furnizorii întâmpină dificultăţi majore în ceea ce priveşte aprovizionările şi livrările", se arată în comunicat.

Conducerea Spitalului Judeţean Brăila susţine, într-un comunicare făcută publică, faptul că unitatea spitalicească "are bani, dar este greu să găsească acum produse medicale omologate, iar prin donaţia produselor se elimină orice suspiciune că spitalul ar cumpăra produse mai scumpe".

"Consiliul Judeţean a alocat 2,5 milioane lei pentru achiziţionarea unui echipament medical REAL TIME PCR şi a testelor pentru detectarea COVID-19. Mai multe persoane au propus crearea unui cont al spitalului în care să depună on-line sume de bani. Până la transmiterea contului, vă rog să aveţi în vedere următoarele aspecte: dacă este posibil, ajutorul ar trebui sa fie în produse, deoarece spitalul are bani, dar este greu să găsească acum produse medicale omologate, procedura de achiziţie publică este greoaie, iar legislaţia nu a fost modificată", se arată în apelul făcut.

Conducerea Spitalului Judeţean Brăila a transmis următoarea listă de materiale: pijama pacienţi (mărimile M, L şi XL), cămăşi de noapte pacienţi (mărimile M, L şi XL), halat impermeabil şi combinezon unică folosinţă, mănuşi examinare lungi şi scurte, mască chirurgicală, mască FFP2, dispense automat botoşi, lenjerie de pat, săpun lichid pentru pacienţi, role hârtie şi serveţele, soluţii curăţat geamuri sau pavimente, pahare, farfurii şi tacâmuri - toate de unică folosinţă, hârtie xerox format A4, cizme de cauciuc (mărimile 38 - 46) şi mănuşi menaj (mărimile M şi L).

"Pentru orice produs donat se va face contract de sponsorizare. Livrarea se va face la Colegiul C. D. Neniţescu. Produsele vor fi preluate de o persoană desemnată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Donatorul trebuie să aibă bonul fiscal sau factura pentru produse. Dacă donatorul nu va avea bon fiscal sau factură, în contractul de sponsorizare se va trece 0 (zero) la valoare. Preluarea produselor se va face luni - vineri, în intervalul orar 09.00-16.00 şi sâmbătă, în intervalul orar 09.00-12.00, începând cu data de 27.03.2020", se mai arată în apelul făcut către populaţie.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a declarat, pentru AGERPRES, că apelul a fost lansat după ce foarte mulţi oameni şi-au manifestat dorinţa de a dona bani către Spitalul Judeţean Brăila.

"Foarte multă lume vrea să doneze bani la spital. Are şi spitalul foarte mulţi bani, important e că procedura de achiziţie, chiar dacă este mai rapidă, tot se pierde una, două, trei zile. Am spus că nu avem cum să luam bani de la cei care vor să doneze şi am spus că mult mai bine este să cumpere nişte materiale pe care să le doneze spitalului. Toate aceste materiale vor intra în spital şi vor fi folosite pentru pacienţi şi personalul medical, iar suma de bani cu care nu vom mai achiziţiona noi săpun sau pijamale o vom folosi pentru luarea de teste, teste rapide, kituri sau alte materiale necesare spitalului", a declarat Chiriac.



Citeste si