Președintele României, Klaus Iohannis, a încurajat medicii și i-a asigurat că echipamentele de protecție și materialele necesare vor ajunge în spitalele care au nevoie.

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de Coronavirus, a intrat în carantină totală.

„A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru Suceava. Măsura a fost luată la timp, decizia autorităților este cea corectă. Dragi suceveni, nu sunteți singuri, suntem, în gând, alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce e necesar pentru Suceava să ajungă la voi. Vă rog din suflet, respectați normele de distanțare socială, de igienă. Nu ieșiți din casă decât când este absolut necesar. Măsurile sunt necesare pentru a îngrădi răspândirea virusului”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a încurajat medicii și i-a asigurat că echipamentele de protecție vor ajunge în spitalele care au nevoie.

„Un gând bun și o încurajarea vreau să exprim pentru tot personalul medical. Știu că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie, suneți linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii. Știm cu toții că vor veni zile și mai grele, iar noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce este necesar pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie. (...) Vreau să vă asigur pe voi, medicii, că noi ne facem treaba. Au început să sosească materialele de protecție. Lucrurile se mișcă, autoritățile s-au mișcat, iar echipamentele vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. (...) Am solicitat să se facă, peste tot în spitale, instructajul. Am solicitat celor responsabili să lămurească alocările necesare în spitale, pentru a continua achizițiile. (...) Autoritățile își fac treaba, vă rog să ne facem fiecare treaba așa cum se cuvine”, a adăugat Iohannis.

Președintele a explicat că în cadrul ședinței ținute cu premierul Orban, ministrul Muncii, ministru Sănătății și secretarul de stat Raed Araf a discutat despre măsurile de protecție socială care se impun în această perioadă, plățile de șomaj, măsurile din căminele pentru bătrâni și alte situații.

„Am solicitat să ne preocupăm de categoriile mai vulnerabile”, a adăugat Iohannis.

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri