O nouă metodă de dezinfectare constând în pulverizarea aeriană de apă oxigenata în concentrație de maxim 1% cu ajutorul unui elicopter utilitar se utilizează, de joi, în sectorul 6.

"Prin intermediul unui elicopter utilitar se pulverizează apă oxigenata în concentrație de maxim 1%, nu este toxică, nu este nocivă, nu are efecte asupra persoanelor, animalelor, plantelor. Văd că se tot încearcă acreditarea ideii că dăm cu biocid. Le transmit acestor domni sau doamne că nu dăm cu biocid.

Dăm cu apă oxigenata. (...) Începem prin a pulveriza pe toate arterele principale, bulevarde, străzi de legătură, cum ar fi bd Iuliu Maniu, bd Timișoara, bd Drumul Taberei, Crângași, Virtuții, stradă Brașov, bd Ghencea și Prelungirea Ghencea, Vasile Milea și Geniului, după care vom intră deasupra cartierelor și pulverizăm și acolo apă oxigenata", a declarat primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, potrivit Ziare.com.

El a menționat că pulverizarea aeriană este e o varianta de dezinfectare complementară.

"Completează ceea ce facem deja. Noi, la nivelul sectorului 6, facem dezinfectare stradală prin spălare, spălare cu soluție activă cu jet de apă sub presiune până la 350 de bari la 140 de grade, facem dezinfecția trotuarelor, aleilor prin nebulizare, facem dezinfecția scărilor de bloc prin stropire plus alte metode care se aplică", a afirmat primarul.

Citeste si:
Sectorul 6 dispune: Mobilierul din toate piețele trebuie dezinfectat!
Sectorul 6 dispune:...

Potrivit acestuia, pulverizarea aeriană are avantajul că rază de acoperire e foarte mare, iar costul comparativ cu acela al unei acțiuni clasice, cum ar fi spălare sau nebulizare, este cu mult mai redus.

"Va dau exemplul costului pe metru pătrat - prin această variantă de lucru e un ban pe metru pătrat", a adăugat edilul.

Sursa foto: Facebook / Gabriel Mutu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Vela: Măsurile de relaxare, luate în coordonare cu toate statele membre UE
Setari Cookie-uri