Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş a introdus obligativitatea purtării, în spaţiul public, a măştii sau a altor materiale de protecţie, a scris, pe pagina de Facebook, vicepreşedinte CJSU, Gabriel Zetea.

"Prima măsură care devine obligatorie, începând cu data de 6 aprilie 2020, pentru toţi cetăţenii judeţului Maramureş sau pentru cei care tranzitează judeţul face referire la acoperirea feţei (nas, gură) cu mască, inclusiv măşti improvizate sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spaţii publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecţie respiratorie sau nu", a punctat, în postarea sa, Gabriel Zetea, scrie Agerpres.

Conform acestuia, maramureşenii care părăsesc perimetrul casei pentru a ieşi în spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere, trebuie să poarte un mijloc de protecţie care poate fi mască sanitară, eşarfă, mască de pânză sau orice alt fel de material.

"Pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2, aceste mijloace de protecţie îi vor proteja atât pe cei care le poartă, cât şi pe cei din jur, fiind cunoscute cazuri de persoane infectate care nu prezintă însă simptome", a menţionat Zetea.

Citeste si:
Maramureş: Criza turismului local în urma pandemiei nu este o glumă
Maramureş: Criza turismului...
Sursa foto: Zigres / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ro-Alert: Incendiu major în București cu degajări masive de fum
Setari Cookie-uri