Locuitorii oraşului Simeria, din judeţul Hunedoara, vor trebui să poarte, obligatoriu o mască pe faţă, care să le acopere gura şi nasul, atunci când ies pe stradă, măsura fiind luată în vederea prevenirii riscului de contaminare cu noul coronavirus.

Decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Simeria, iar autorităţile locale au distribuit deja câte două măşti din material textil fiecărei familii din oraş, scrie Agerpres.

"Oamenii care ies în oraş vor trebui să aibă faţa acoperită pentru a reduce riscul de răspândire a noului coronavirus. Am distribuit fiecărei familii câte două măşti din material textil. După utilizare, măştile se pot spăla şi călca pentru a putea fi folosite din nou. Este o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor", a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Emil Rîşteiu.

Potrivit acestuia, persoanele care nu dispun de o mască de protecţie pot folosi ca mijloc de protecţie pe faţă o eşarfă sau orice altceva care poate bloca răspândirea virusului la nivelul feţei.

Persoanele care nu poartă măşti sau mijloace similare de protecţie pot fi sancţionate de Poliţia Locală sau Poliţia Naţională cu amenzi de la 100 la 500 de lei sau cu avertisment.

Citeste si:
CBRE aduce o fabrica de masini de spalat in judetul Hunedoara
CBRE Romania aduce o fabrica...

Edilul local a menţionat însă că primele măsuri vor fi avertismentele, pentru ca oamenii să conştientizeze cât de importantă este protejarea împotriva răspândirii virusului COVID-19 prin toate mijloacele.

"Nu vrem să amendăm oamenii, vrem să-i facem să înţeleagă cât de important este să se protejeze de acest nou coronavirus", a conchis Rîşteiu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Orban: Orice creştere semnificativă a cazurilor poate duce la noi restricții
Setari Cookie-uri