Un tren de marfa format din 16 vagoane, apartinand unui operator privat, a deraiat, sambata dupa-amiaza, intre statiile Banita si Merisor, pe sectia de circulatie Petrosani - Simeria, Regionala Timisoara, la ora transmiterii acestei stiri traficul feroviar in zona fiind blocat. Potrivit ultimelor informatii, cei doi mecanici ai garniturii au murit, scrie News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al cuvant al CFR SA, Oana Branzan, la aceasta ora, traficul feroviar este inchis intre statiile Banita si Merisor, pe sectia de circulatie Petrosani - Simeria, Regionala Timisoara, din cauza deraierii unui tren de marfa.

Ultimele informatii de la fata locului arata ca cei doi mecanici de locomotiva au murit in urma deraierii a 14 din cele 16 vagoane ale trenului si a locomotivei, unele dintre vagoane fiind rasturnate in rapa.

Trenul, compus din 16 vagoane, apartine unui operator privat de marfa si asigura un transport pe relatia Slatina - Curtici. La fata locului, s-au deplasat personalul specializat, echipele de interventie si comisia care va ancheta cazul.

La ora transmiterii acestei stiri, niciun tren de calatori nu este inscris in circulatie pe zona respectiva.

Accidentul s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la sistemul de franare

Accidentul s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la sistemul de franare al trenului de marfa format din 16 vagoane, care a deraiat, sambata dupa-amiaza, intre statiile Banita si Merisor. Sase din cele 14 vagoane deraiate au cazut intr-o rapa de zece metri.

Potrivit purtatorului de cuvant al cuvant al CFR SA, Oana Branzan, deraierea trenului s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la sistemul de franare al trenului, care transporta reziduuri metalice.

Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Politiei Hunedoara, a declarat ca accidentul feroviar s-a produs in zona unui viaduct, iar sase vagoane si locomotiva trenului au cazut intr-o rapa. Sursa citata a precizat ca, din primele informatii, cei doi mecanici de locomotiva si-ar fi pierdut viata.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie sunt la locul accidentului feroviar petrecut pe magistrala 202, pe tronsonul feroviar Simeria - Filiasi, la ora actuala trenurile de calatori fiind oprite in garile Petrosani si Subcetate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, Anemona Doda, a spus ca la locul accidentului feroviar au fost trimise mai multe echipe de ajutor, doua echipaje de descarcerare de la Deva si Petrosani, echipaje de prim ajutor, Serviciul Judetean de Ambulanta si jandarmi.

Sursa foto: Didgeman/Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri