Poliția Română susține că persoanele se pot deplasa la domiciliul părinților pentru a le asigura bunuri de care aceștia duc lipsă sau dacă este nevoie de ajutorul lor, dar menționează că „nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște”.

„Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște”, precizează Poliția Română într-un mesaj de Facebook.

Recent, Poltia Română a explicat în ce situație pot șoferii să își ducă soția / soțul până la serviciu cu mașina personală fără să primească amenzi. Motivul deplasării cu mașina personală pentru a fi șofer pentru soție / soț este acela că nu există mijloace de transport în comun pe acea rută sau că trebuie să schimbe mai multe autovehicule ceea ce conduce la un risc mai mare de expunere la infectarea cu Covid-19.

Ordonanţa de urgenţă care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă a intrat în vigoare pe 3 aprilie. Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori: minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei. În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

Citeste si:
Părinții, undă verde pentru a-și lua zile libere până la terminarea...
Părinţii îşi pot lua zile...
  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • suspendarea temporară a activităţii;
  • desfiinţarea unor lucrări;
  • refacerea unor amenajări.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un profesor susţine că fragmente de metorit au căzut într-o localitate din Iași
Setari Cookie-uri