Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a declarat că au fost anulate cursele charter care urmau să transporte, în cursul zilei de astăzi, muncitori sezonieri spre Germania.

Actualizare 16:30:

Persoanele care au venit în cursul zilei de vineri la Aeroportul Internaţional Iaşi pentru a se îmbarca în curse charter pentru a pleca la muncă în Germania vor putea să călătorească în urma unei derogări, a informat directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu.

Potrivit sursei citate, în următoarele ore urmează să plece din aerogara Iaşi aproximativ 540 de persoane care trebuie să ajungă la muncă în Germania.

"Am primit aprobare pentru trei curse care vor decola astăzi cu destinaţia Germania, ca urmare a ridicării suspendării zborurilor. Acum avem în proces de îmbarcare pasageri pentru o aeronavă care va zbura către Baden Baden, urmând ca la ora 16,00 să fie cursa de Nuremberg şi la ora 18,00 cursa de Dusseldorf. Ne pare rău că pasagerii au fost nevoiţi să se întoarcă spre case în această dimineaţă, dar a fost ca urmare a suspendării zborurilor ca urmare a aplicării ordonanţei militare. Pentru că a fost dată derogare de la ordonanţa militară pentru ziua de astăzi procesăm îmbarcarea pasagerilor cărora le urăm succes la muncă în Germania", a declarat presei directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu (foto).

Acesta anunţase vineri dimineaţă că au fost anulate aceste curse charter.

"Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri n.r.). A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi (vineri n.r.) şi mâine (sâmbătă n.r.) să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere, zborurile de la ora 13,00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi (vineri n.r.)", a explicat în cursul dimineţii de vineri, Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi.

Stirea initiala:

Potrivit sursei citate, prima aeronavă trebuia să decoleze la ora 13:00, spre Baden-Baden, iar cel de-al doilea zbor, care avea destinaţia Nuremberg, trebuia să decoleze la ora 13:30, arata Agerpres.

"Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri n.r.). A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi (vineri n.r.) şi mâine (sâmbătă n.r.) să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere, zborurile de la ora 13,00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi (vineri n.r.)", a explicat Cătălin Bulgariu.

El a spus că aceste curse trebuiau efectuate în cursul zilei de joi, acestea fiind replanificate. Alte curse care urmau a fi efectuate în cursul zilei de sâmbătă au fost anulate la rândul lor.

Măsura survine după ce, în cursul zilei de joi, pe Aeroportul din Cluj s-au aflat peste 2.000 de persoane care au aşteptat, la mică distanţă unele de altele, să se îmbarce în aeronave spre Germania, unde urmau să lucreze ca sezonieri.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri