COVID-19 | 330 de români care se aflau blocați în Spania au sosit în țară cu două curse aeriene

Un număr de 330 de cetățeni români care se aflau blocați în Spania au fost aduși în țară vineri, cu două curse aeriene, informează Ministerul de Externe.

Românii au ajuns acasă cu două avioane ale unei companii private, care a efectuat zboruri de la Barcelona și de la Madrid, potrivit unui comunicat de presă MAE, scrie Digi24.

Mai mult, la plecarea din România, cele două avioane au dus 41 de cetățeni spanioli acasă, se mai arată în comunicat.

„MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară”, insistă Ministerul de Externe în comunicat.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Citeste si:
Infrastructura rutieră a Aeroportului Henri Coandă a fost refăcută
Infrastructura rutieră a...

„Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă”, afirmă ministerul în comunicat.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Focar de coronavirus printre românii din Austria. 99 de cazuri în 24 de ore
Setari Cookie-uri