22 Aprilie 2020

COVID-19 | Peste 300 de viziere realizate de către elevii a două colegii din Piatra-Neamț au fost donate cadrelor medicale



Elevii a două colegii din municipiul Piatra-Neamţ au realizat, în ultimele săptămâni, peste 300 de viziere pentru cadrele medicale aflate în prima linie de luptă împotriva coronavirusului.

În realizarea vizierelor, elevii de la Colegiul Naţional de Informatică şi Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" au folosit tehnica 3D, potrivit Agerpres.

Echipamentele de protecţie realizate de elevi au fost oferite cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Această iniţiativă se adaugă numeroaselor gesturi de solidaritate umană manifestate în această perioadă de mai multe persoane fizice, instituţii, asociaţii şi agenţi economici din oraşul nostru. Felicitări doamnei director Daniela Neamţu, domnului director Florin Irimia, elevilor şi tuturor celor implicaţi în acest proiect umanitar", a scris, miercuri, pe pagina lui de Facebook, primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic.

Proiectul de realizare a vizierelor pentru cadrele medicale iniţiat de elevii celor două colegii din Piatra-Neamţ va continua şi în perioada următoare.



Citeste si