Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au aplicat, în primul trimestru al anului, amenzi în valoare de aproape 14,72 milioane de lei, în creştere cu 42,35% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, arată datele centralizate de instituţia de control, citate de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în intervalul 1 ianuarie - 31 martie 2020, au fost efectuate 6.428 de inspecţii la nivel naţional, în scădere cu circa 27%, comparativ cu primele trei luni ale anului precedent.

În acelaşi timp, numărul amenzilor aplicate a fost de 660, faţă de cele 496 înregistrate în perioada ianuarie - martie 2019.

Datele GNM relevă faptul că, în perioada de referinţă, s-au emis 277 de avertismente (faţă de 244, în primele trei luni din anul trecut) şi 35 de decizii privind sistarea activităţii (faţă de 30, în aceeaşi perioadă din 2019). În plus, în T1 din 2020, au fost emise 12 propuneri de suspendare de acorduri sau autorizaţii de mediu, precum şi 22 de sesizări penale.

Din totalul controalelor realizate în acest an, pe parcursul perioadei ianuarie - martie, 5.418 s-au înregistrat în domeniul controlului poluării, iar 1.010 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

Raportul periodic al Gărzii de Mediu arată, totodată, că, în martie 2020, au fost efectuate, la nivel naţional, 2.102 de inspecţii, dintre care 1.752 în domeniul poluării, fiind aplicate 257 de amenzi în valoare de 5,85 milioane de lei.

În acelaşi timp, au fost transmise 83 de avertismente, 14 dispoziţii de sistare a activităţii, şase propuneri de suspendare acorduri/autorizaţii de mediu şi 13 sesizări penale.

Poliţiştii au verificat, în data de 12 aprilie, peste 31.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină şi au aplicat peste 8.600 de amenzi privind restricţionarea circulaţiei, în valoare de circa 19 milioane de lei. În ultimele 24 de ore, autoritățile au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.408.178 de lei.

Garda Naţională de Mediu este instituţie publică care funcţionează ca instituţie de specialitate, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Garda are atribuţii în aplicarea politicii Guvernului în materia prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare.

Sursa foto: Facebook Ministerul Mediului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri