Ministrul Transporturilor anunță procedurile care trebuie îndeplinite de autorități și CFR pentru ca muncitorii români să ajungă în Austria cu trenul

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Afacerilor Europene din Austria, Karoline Edtstadler, au agreat realizarea cât de curând posibil a cadrului procedural pentru transportul îngrijitorilor sociali pe un coridor feroviar România-Austria şi retur, potrivit unui comunicat al minister, citat de Agerpres.

Ministrul Transporturilor a prezentat un set de măsuri, printre care crearea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Externe, CFR Călători şi CFR Infrastructură, care va elabora o propunere de text ce va reglementa regimul de transport feroviar de călători, în contextul epidemiologic actual.

Propunerea va fi transmisă spre aprobare Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. De asemenea, se va elabora de către CFR Călători şi CFR Infrastructură o procedură clară (similară celei privind zborurilor charter) în care toate autorităţile cu atribuţii în domeniu vor avea responsabilităţi bine definite.

După îndeplinirea acestor paşi se va stabili, de comun acord cu statele implicate, data la care se va realiza acest tip de transport feroviar.

Citeste si:
Redresare: Centura feroviară a Capitalei, trenul și metroul din Cluj
Redresarea infrastructurii:...
Sursa foto: Andrei Marian | Facebook CFR Calatori

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
CNAIR i-a vândut unui șef un apartament pe Calea Victoriei cu 7.238 de euro
Setari Cookie-uri