Ministrul Educației, criticat de elevi: promisiunile Monicăi Anisie, doar ”exerciții de imagine”

Consiliul Naţional al Elevilor "trage un semnal de alarmă" privind promisiunile ministrului Monica Anisie, "care reprezintă, la momentul actual, doar exerciţii de imagine, în lipsa unor strategii fundamentate".

"Încă de la preluarea mandatului de ministru al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie şi-a asumat politic o serie de măsuri cheie în domeniul educaţiei, cele mai multe dintre ele având următoarea formă: de la toamnă. (...) Iată, aşadar, că elevilor din mediile dezavantajate le sunt promise tablete pentru accesarea resurselor de învăţare online, în acelaşi spirit în care le era promisă posibilitatea de a călători gratuit, pe orice mijloc de transport, în baza carnetului de elev", se arată într-un comunicat de presă al CNE, conform Agerpres.ro.

Potrivit CNE, ministrul Educaţiei şi Cercetării "trebuie să conştientizeze" rata abandonului şcolar în România, dar şi sutele de mii de copii care trăiesc la limita subzistenţei.

"O promisiune încă neonorată a doamnei ministru este transportul gratuit pentru elevi, reprezentanţii elevilor orientându-şi eforturile către rezolvarea acestei probleme - elevii nu îşi primesc decontul integral şi nu au parte de reduceri pentru mijloacele utilizate pentru a face naveta", susţine CNE.

Conform Consiliului Naţional al Elevilor, primul pas pentru rezolvarea problemei este abrogarea celor două hotărâri de Guvern care periclitează transportul elevilor - HG 309/1996 şi HG 863/2016.

Citeste si:
Ministerul Educației va da elevilor şi profesorilor tablete și...
Ministerul Educației va da...

Citește și World Vision România: Întoarcerea la şcoală, fără măsuri concrete de protecție, este riscantă

"Atât timp cât aceste acte normative sunt în vigoare, elevii nu vor avea transportul subvenţionat. Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, la data de 25 martie, o adresă prin care solicita abrogarea acestor acte normative, însă, la peste o lună de la data comunicării, nevoile elevilor au rămas blocate în sertarul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. (...) Elevii au nevoie de acţiuni, nu de promisiuni, pentru un sistem educaţional care să ofere dreptul nemijlocit la învăţătură, aşa cum prevede Constituţia României", a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citată de comunicatul de presă.

Care este strategia Ministerului Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, vrea ca până în toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, pentru a putea participa la cursurile online în cazul în care criza generată de COVID-19 va împinge autoritățile să închidă școlile, conform unui interviu oferit pentru Observator.

Dacă, doamne ferește, ne vom întâlni cu aceeași situație pe care o avem și în septembrie, să nu mai existe ce este astăzi. Am fost puși într-o situație cu care România nu s-a mai întâlnit, nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză. Propun ca pentru toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie. La învățare asistată de tehnologie”, precizează ministrul Educației în cadrul interviului.

Citeste si:
Anisie, despre proiectul Teleşcoală: Va continua şi în noul an şcolar
Monica Anisie, despre...

Aceasta precizează că Ministrul Educației va pregăti și lecții filmate, pe care speră să le finalizeze până în toamnă, pentru toate clasele.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Românii, inimoși în perioadă de criză. Au donat cu 12% mai mult decât în 2019
Setari Cookie-uri