Zece persoane din județul Iași au decedat după ce au băut spirt contrafăcut

Zece oameni din județul Iași au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, pentru că l-au identificat pe producătorul alcoolului. Sunt percheziții la firma la care a fost produs spirtul, scrie Digi24.ro.

Decesele au început să apară în luna aprilie, iar procurorii au deschis un dosar penal. Au reușit să facă destul de greu legătura între moartea oamenilor și producătorul spirtului. Acum spun că au date clare că acest producător, din județul Ilfov ar fi folosit, în loc de alcool etilic, alcool metilic, mult mai ieftin. Acesta ar fi fost folosit și într-o concentrație foarte mare.

Decesele le-au atras atenția medicilor cu atât mai mult cu cât 4 dintre ele erau dintr-o singură localitate, Stolniceni Prăjescu. Toți băuseră alcoolul respectiv.

Citește și Avertismentul profesorului Alexandru Rafila: ce nu trebuie să cumpere românii de pe Internet!

Poliţiştii ieşeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat patru percheziţii domiciliare, în cadrul dosarului penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă a zece persoane, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Citeste si:
Importul, producția și distribuția de alcool sanitar, din...
Importul, producția și...

Potrivit al IPJ Iaşi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat duminică patru percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Sursa foto: Photo by Olga Kononenko on Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cod galben de caniculă în 22 de judeţe şi în Bucureşti, joi şi vineri
Setari Cookie-uri