Emil Boc: De luni voi desființa faxul în primărie, nu mai există instituția faxului

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a declarat că dorește ca instituția pe care o conduce să devină din ce în ce mai digitalizată, urmând ca semnătura electronică „să devină regula, nu excepția”, iar faxul să fie desființat, scrie Ziua de Cluj.

Primarul din Cluj mizează pe digitalizare pentru a eficientiza instituțiile publice.

„Am să insist ca semnătura eletronică să fie regula și nu excepția. De luni voi desființa faxul în primărie, nu mai există instituția faxului. Este inadminsibil, ca în secolul XXI să mai folosim faxul, când ai atâtea mijloace alternative de comunicare. Pur și simplu numărul de fax va dispărea de pe toate adresele noastre oficiale, ale primăriei. Cred că prin folosirea procedurilor digitale, instituțiile publice pot deveni mai eficiente”, a declarat Emil Boc.

Primarul a explicat că principala lecție învățată de români în pandemie se referă la producția locală.

Poate lecția numărul 1 a pandemiei a fost că trebuie să ne bazăm pe noi, atât în ce privește alimentele, cât și produsele de bază, nu putem aștepta, în asemenea momente, să ne vină produsele din Italia, din China sau mai știu de unde. E foarte important să susținem economia națională în această perioadă”, a mai spus Boc.

Citeste si:
Emil Boc: Puțin probabil să mai aibă loc UNTOLD, TIFF sau Electric...
Emil Boc: Puțin probabil să...

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cod galben de caniculă în 22 de judeţe şi în Bucureşti, joi şi vineri
Setari Cookie-uri