Zeci de români s-au adunat să protesteze la Consulatul României din Bonn, din pricina condițiilor grele de muncă și abuzurilor la care sunt supuși.

La proteste au fost prezenți şi câţiva membri ai sindicatului german „FAU Bonn”, care i-au încurajat pe lucrătorii sezonieri români să-și apere drepturile. Protestul a fost filmat de Erich Mocanu, fiind postate pe pagina sa personală de Facebook, scrie G4Media.

De la 5 dimineața până la 12.00 lucram la căpșună. Adunam în lădițe. Apoi pauză până la două (14.00), iar apoi la smuls buruiana, până seara la șase. Eram plătiți cu ora, la smuls de buruiană, iar la cășuni eram plătiți pe lădiță, cu 3,35 euro pe lădița”, a povestit unul dintre protestatari.

Ce spun autoritățile

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a explicat la Digi24 că din păcate autoritățile române nu au nicio pârghie să acționeze în interiorul fermelor private ale nemților, arătând încă o dată că firmele care intermediază forța de muncă trebuie să răspundă pentru condițiile care nu corespund cu datele din contractele semnate de muncitori.

Noi nu putem acționa în interiorul proprietăților private (…) Putem doar informa autoritățile din landul respectiv, instituțiile de porotecția mncii, de protecție sanitară. Până acum aceste informații ajungeau rar la guvernul de land.

Citeste si:
Angela Merkel: Germania a trecut până acum cu bine de testul...
Angela Merkel: Germania a...

Acum noi intervenim ca aceste informații să ajungă la autorități, să ne punem la masă cu toate instituțiile abilitate”, a mai adăugat Hurezeanu.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ministrul Muncii verifică situația românilor care culeg sparanghel în Germania
Setari Cookie-uri