Nou focar de coronavirus la o fabrică de înghețată din Sebeş: principala cauză a infectărilor este nepurtarea echipamentelor de protecţie

Un nou focar de coronavirus a fost înregistrat în Alba, unde 27 de angajaţi ai unei firme, domiciliaţi în mai multe localităţi din judeţ, au fost depistaţi pozitiv, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) dispunând suspendarea temporară a activităţii operatorului economic, amendat, de asemenea, cu 10.000 de lei, informează Agerpres.

Focarul de Covid-19 a apărut la firma Alpin 57 Lux, un producător de înghețată și legume congelate din Sebeș, județul Alba, scrie g4media.ro.

Astfel, potrivit informaţiilor prezentate duminică de DSP Alba, au fost depistate 30 de noi cazuri de COVID-19, din care 29 în cadrul anchetelor epidemiologice derulate de către specialiştii instituţiei, fiind contacţi ai unor cazuri confirmate zilele trecute.

Dintre cele 29 de persoane depistate pozitiv, 27 sunt angajaţi ai unui operator economic din judeţul Alba, cu legătură epidemiologică între ele, acestea fiind domiciliate în mai multe localităţi din judeţ. Principala cauza a infectărilor a fost, potrivit DSP, nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens.

DSP Alba a demarat două anchete, una epidemiologică şi una a inspectorilor sanitari, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacţilor direcţi şi suspendarea temporară a activităţii operatorului economic până la finalizarea anchetelor şi până la efectuarea operaţiunilor de igienizare generală şi dezinfecţie în unitate,

Alexandru Sinea, directorul executiv

Citeste si:
Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate de DSP unui spital şi unor...
Amenzi de zeci de mii de lei,...

Potrivit acestuia, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

Principala cauză: nepurtarea echipamentelor de protecție

„Totodată, specialiştii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens. În cadrul unităţii au fost testaţi ieri 64 de angajaţi, urmând ca astăzi să fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19", a transmis Alexandru Sinea.

Firma în cauză este din Sebeş, oraş unde, recent, a fost înregistrat un focar de coronavirus în Spitalul Municipal.

În Alba, până duminică au fost înregistrate 325 de cazuri pozitive, din care 229 de persoane s-au vindecat, iar 19 au decedat.

Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 225 de teste, numărul total de teste ajungând astfel la 16.545.

Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Sebeș

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Care sunt măsurile speciale pentru examenele naționale?
Setari Cookie-uri