ÎPS Teodosie reface slujba de Înviere marți, în pofida reacțiilor critice ale BOR

ÎPS Teodosie va reface slujba de Înviere și va împărți Lumina de Paști într-o slujbă oficiată marți, la miezul nopții, în pofida reacțiilor critice ale BOR.

Anterior, BOR a subliniat că ”adevărata slujbă” a avut loc deja și că decizia arhiepiscopului Tomisului este ”asumată integral” de acesta, în virtutea principiului autonomiei ierarhului.

PS Teodosie a anunțat că va reface slujba Învierii pentru că au existat ”neajunsuri” din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, iar credincioșii nu au putut participa la ”comuniune deplină cu clerul”, scrie G4Media.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, în 20 mai, că în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba ”începutului pascal” și Sfânta Liturghie, preoții chemând credincioșii ”să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști”;

Citește și Sfidare a regulilor guvernamentale și canoanelor bisericești: Arhiepiscopul Teodosie reface slujba de Paște și cheamă credincioșii să ia lumină

Citeste si:
Ce spune BOR despre decizia lui ÎPS Teodosie de a repeta slujba de...
BOR, despre decizia lui ÎPS...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Repetarea slujbei de Paște este o decizie fără precedent în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, chiar și în acest an, în care slujbele s-au ținut în condițiile de izolare impuse de guvern. De asemenea, chemarea Arhiepiscopiei Tomisului nu ține cont de deciziile guvernamentale, care interzic aglomerarea în biserici.

Teodosie nu e la prima sfidare a regulilor, după ce în urmă cu două săptămâni, el a trecut peste decizia Sfântului Sinod al BOR și a oficiat împărtășirea credincioșilor cu o singură linguriță.

Sursa foto: Facebook Episcopia Tomisului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri