Florin Jianu: Trebuie să facem tot ceea ce este posibil să păstrăm locurile de muncă

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a afirmat că trebuie luate toate măsurile pentru a fi păstrate locurile de muncă şi, de asemenea, întreprinderile mici şi mijlocii să fie păstrate "în viaţă", deoarece este mult mai greu să creezi un loc de muncă, să restartezi o întreprindere decât să îi recâştigi competitivitatea.

"Ne pregătim pentru revenirea economică. Peste câteva zile este 1 iunie, se redeschid multe sectoare economice, la fel şi la 15 iunie. Măsurile puse în aplicare până în acest moment cu precădere cea a şomajului tehnic a fost o măsură eficientă, a fost o măsură discutată cu noi, mediul de afaceri. În această a doua etapă eu sunt de părere că trebuie să avem măsuri la fel de eficiente, simple, pe înţelesul oamenilor şi aplicabile pe scară cât mai largă. Şi să facem uz de toate instrumentele, cu precădere cele europene, care ne vor fi puse la dispoziţie", a menţionat Florin Jianu, în cadrul videoconferinţei "VorbIMM despre: restartarea şi flexibilizarea forţei de muncă", potrivit Agerpres.

Preşedintele CNIPMMR consideră că ar trebui să se discute şi despre flexibilizarea Codului Muncii. "Această perioadă de pandemie ne-a arătat că se poate lucra şi altfel. Sunt zeci de mii, sute de mii de companii care au lucrat altfel în această perioadă, fără să semnăm condici, dosare", a subliniat Florin Jianu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Opt muncitori români dintr-o fermă franceză, infectați cu Covid-19
Setari Cookie-uri