De la site-uri obscure la medici și politicieni notorii, propaganda și dezinformarea despre coronavirus au înflorit.

Pandemia de coronavirus a fost însoțită de o „infodemie“ de dezinformări, fake news, adevăruri trunchiate și propagandă peste tot în lume. În federații de state ca Brazilia și SUA, chiar președinții au fost promotori de dezinformări.

În România, nici un oficial de rang atât de înalt nu a minimalizat gravitatea pandemiei. Totuși, și aici există demnitari și persoane publice care insinuează că în spatele măsurilor luate de autorități s-ar ascunde interese obscure.

Restricționarea accesului la site-uri de fake news

Între 20 martie și 6 mai a.c., Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a emis 16 decizii de „închidere“ a unor site-uri (de fapt, este vorba despre „restricționarea accesului utilizatorilor (din România – n.r.) la anumite site-uri“), la cererea Ministerului Afacerilor Interne, ca măsură de „înlăturare sau limitare a accesului la conţinutul ştirilor false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire“.

Pe 20 martie, accesul la un site (stiridemoment.ro) a fost restricționat pentru că acesta inducea panica publicând știri conform cărora supermarketurile urma să fie închise iar numărul bolnavilor să explodeze.

Pe 26 martie, Internele au cerut și obținut de la ANCOM restricționarea accesului la bpnews.ro, care afirma că „Polidin poate coronavirusul“, deși medicamentul nu mai este produs din 2010 și nu a fost niciodată testat pe coronavirus.

Citește articolul integral pe Newsweek.ro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri