VIDEO Infodemia tâmpește România. Minciunile despre COVID-19

De la site-uri obscure la medici și politicieni notorii, propaganda și dezinformarea despre coronavirus au înflorit.

Pandemia de coronavirus a fost însoțită de o „infodemie“ de dezinformări, fake news, adevăruri trunchiate și propagandă peste tot în lume. În federații de state ca Brazilia și SUA, chiar președinții au fost promotori de dezinformări.

În România, nici un oficial de rang atât de înalt nu a minimalizat gravitatea pandemiei. Totuși, și aici există demnitari și persoane publice care insinuează că în spatele măsurilor luate de autorități s-ar ascunde interese obscure.

Restricționarea accesului la site-uri de fake news

Între 20 martie și 6 mai a.c., Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a emis 16 decizii de „închidere“ a unor site-uri (de fapt, este vorba despre „restricționarea accesului utilizatorilor (din România – n.r.) la anumite site-uri“), la cererea Ministerului Afacerilor Interne, ca măsură de „înlăturare sau limitare a accesului la conţinutul ştirilor false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire“.

Pe 20 martie, accesul la un site (stiridemoment.ro) a fost restricționat pentru că acesta inducea panica publicând știri conform cărora supermarketurile urma să fie închise iar numărul bolnavilor să explodeze.

Citeste si:
CNAIR i-a vândut unui șef un apartament pe Calea Victoriei cu 7.238...
CNAIR i-a vândut unui șef un...

Pe 26 martie, Internele au cerut și obținut de la ANCOM restricționarea accesului la bpnews.ro, care afirma că „Polidin poate coronavirusul“, deși medicamentul nu mai este produs din 2010 și nu a fost niciodată testat pe coronavirus.

Citește articolul integral pe Newsweek.ro.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Noi dotări pentru polițiștii din România: ce planuri are Marcel Vela
Setari Cookie-uri