Nelu Tătaru: 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că este puțin probabil ca începând din 15 iunie să se renunțe la starea de alertă, având în vedere numărul de cazuri zilnice de îmbolnăviri cu noul Coronavirus în România, apariția de noi focare și transmiterea comunitară.

„Până în15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a anunțat că joi vor fi prezentate noile măsuri de relaxare stabilite de autorități.

„Sunt discuții încă referitor la a treia etapă de relaxare în care ne gândim la mall-uri, în unele condiții. După cum știți, pe 12 iunie se termină anul școlar, deci părinții care stăteau cu copiii acasă se vor întoarce la serviciu și va trebui să găsim soluții pentru grădinițe, creșe sau after-school-uri. Ne gândim la toate aceste lucruri în zilele următoare, urmând ca joi să anunțăm acele noi măsuri de relaxare. Decizia merge pe evoluția, în următoarele zile, a numărului de cazuri. Joi am avut un număr de 238 de cazuri noi, apoi toate zilele care au urmat au avut sub 200 de cazuri noi. Numărul de cazuri de terapie intensivă a fost în jur de 150, ceea ce se menține și astăzi. Dacă evoluția este favorabilă, joi vom putea anunța ce va urma de lunea cealaltă (din 15 iunie – n.r.)”, a declaat Nelu Tătaru.

Citeste si:
Când va fi luată decizia privind deschiderea noului an școlar
Nelu Tătaru: Decizia privind...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri