Mobila IKEA din surse ilegale / Lemnul tăiat abuziv în Ucraina, prelucrat la o fabrică din România

Unele dintre cele mai cunoscute produse IKEA, scaunele Ingolf, Henriksdal și scaunul pliant Terje sunt făcute din fagi tăiați ilegal din una dintre ultimele mari păduri ale Europei, a descoperit o investigație a Channel 4 News, scrie G4media.ro.

Inspectoratul de Mediu de Stat al Ucrainei a constat că, numai într-o singură zonă, 109 de situri forestiere au fost exploatate ilegal. 10 dintre acele situri au fost exploatate de o companie numită VGSM, care își vinde 96% din producție în lanțul de aprovizionare al IKEA. Au fost doborâți suficienți copaci pentru a se produce peste un sfert de milion de scaune Terje.

VGSM își produce 90% din cherestea în ocolul silvic de stat Veliki Bicikiv, acolo unde au fost depistate aceste violări. Compania procesează apoi cheresteaua, din care trimite o parte peste graniță, la Plimob, o fabrică din România care aprovizionează în principal IKEA.

În 2018 Plimob a produs în jur de 1,5 milioane de scaune Terje pentru IKEA, precum și scaune Ingolf, Henriksdal și Nornas.

Investigație: Mii de copaci tăiați ilegal pentru a construi produse IKEA

Citeste si:
IKEA nu vrea banii statului român pentru plata șomajului tehnic
IKEA nu vrea banii statului...

Sursa foto: Loboda Dmytro / shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cazul unui pacient externat la cerere: după o săptămână a ajuns aproape în comă
Setari Cookie-uri