Despăgubiri în valoare de 5 milioane pentru victimele inundațiilor

Guvernul a aprobat acordarea de despăgubiri în sumă de 5 milioande de lei pentru populaţia afectată de inundaţiile din 29 de judeţe, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, scrie Agerpres.

"La propunerea Ministerului Muncii, a fost adoptat un proiect de hotărâre de guvern pentru acordarea unor despăgubiri populaţiei afectate de inundaţiile recent întâmplate în România. Vorbim despre inundaţiile din aproximativ 29 de judeţe.

Valoarea acestor despăgubiri este de 5 milioane lei pentru populaţia afectată de aceste inundaţii", a afirmat Dancă, după şedinţa Executivului.

Vezi și: Ce trebuie să faci în cazul în care ai fost afectat de inundații și ai o asigurare obligatorie sau facultativă a locuinței

Cod portocaliu de inundații

Potrivit ANM, în intervalul 24 iunie, ora 10:00 - 25 iunie, ora 3:00, va fi Cod portocaliu în zonele montane, în Moldova, Dobrogea şi local în Muntenia şi Transilvania, unde vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50 - 80 l/mp. Vor fi şi intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină, îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice.

Citeste si:
Atenție! Ploi torențiale și vijelii în toată țara până marți dimineață
Avertizarea ANM: Ploi...

De asemenea, în intervalul 24 iunie, ora 10:00 - 25 iunie, ora 10:00, va fi Cod galben îndeosebi în estul, sud-estul, nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane. Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 l/mp.

Ulterior, meteorologii anunţă instituirea unui Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în toată ţara, în intervalul 25 iunie, ora 10:00 - 25 iunie, ora 23:00.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
ANM anunță cod portocaliu de vreme instabilă și cod galben de averse
Setari Cookie-uri