Ludovic Orban, despre vacanțele în Bulgaria: Cine pleacă în concediu, poate să plece liniștit

Cei care pleacă zilele acestea în vacanțe în Bulgaria pot să plece liniștit, a declarat premierul Ludovic Orban, însă a tras atenția că românii care ar urma să plece peste o săptămână ar trebui să verifice site-ul INSP, pentru a vedea dacă la întoarcere trebuie să între în carantină.

În privința vacanțelor în Bulgaria, premierul a spus că a primit mai multe mesaje de la români, care l-au întrebat dacă să mai plece în concedii.

"I-am întrebat cât durează concediul - 7 zile - le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a subliniat că nu e cazul acum ca cei care se întorc din Bulgaria să stea în carantină: "Asta e valabil pentru orice țară, că mai sunt țări care au crescut infectările, pe de altă parte sunt în țări care au scăzut infectările".

Citeste articolul integral pe Digi24.

Citeste si:
Șef de spital, amenințat de un candidat PNL cu o intervenție la...
Șef de spital, amenințat de...

Staţiunile goale de pe litoralul bulgăresc se pregătesc pentru o vară dură

Sunny Beach, cea mai mare staţiune turistică de pe litoralul Bulgariei, renumită pentru viaţa sa de noapte şi plaja aglomerată, este ca un oraş fantomă, transmite Reuters.

După ce pandemia de coronavirus a închis graniţele, a blocat la sol avioanele şi a forţat oamenii să stea acasă, doar o mână de turişti fac plajă în mijlocul sutelor de umbrele nedesfăcute şi şezlonguri neatinse de pe cei cinci kilometri de plajă.

"Nu îmi amintesc de o situaţie similară. Dacă vom fi pe zero în acest an va fi super bine", apreciază Rumen Monchev, proprietarul unui hotel din Sunny Beach.

Monchev spune că a redus preţurile, a investit în ecrane de plastic care să separe mesele şi a angajat un 'COVID-19 sheriff' care să se asigure că hotelul său este un loc sigur în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, din cei 160 de turişti unguri pe care Rumen Monchev îi aştepta săptămâna trecută, au venit doar 33.

Citeste si:
Plajele de pe litoralul bulgăresc, pline. Hotelierii sunt optimiști
Plajele de pe litoralul...

Turismul este responsabil pentru aproximativ 12% din Produsul Intern Brut al Bulgariei şi oferă un loc de muncă pentru mii de persoane în cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un ieșean nu vrea să se externeze din spital, deși e vindecat de COVID-19
Setari Cookie-uri