Doar jumătate din populaţia României este conectată la sistemele de canalizare

Peste 10,5 milioane de locuitori aveau în 2019 locuinţele conectate la sistemele de canalizare, aceştia reprezentând 54,2% din populaţia rezidentă a României, cu 221.883 persoane mai mult decât în anul 2018, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte epurarea apelor uzate, populaţia conectată la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare a fost de 10,26 milioane de persoane, reprezentând 52,9% din populaţia rezidentă a ţării, cu 229.014 persoane mai mult decât în anul 2018, potrivit Agerpres. Creşterile au fost determinate de racordarea populaţiei la reţelele de canalizare nou construite, respectiv de punerea în funcţiune a unor noi staţii de epurare a apelor uzate.

La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populaţiei conectată la sistemele de canalizare, în total populaţie rezidentă, s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (87,2%), urmată de regiunea Centru (66,8%) şi Vest (60,7%). Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (37,4%), Nord-Est (37,6%) şi Sud-Vest Oltenia (41,2%).

Potrivit INS, în anul 2019, în mediul urban, populaţia conectată la canalizare a fost de 9,5 milioane de persoane, reprezentând 90,9% din populaţia rezidentă urbană a României, iar în mediul rural un număr de 1,012 milioane de persoane au beneficiat de servicii de canalizare, reprezentând 11,3% din populaţia rezidentă rurală a României.

Citeste si:
În luna mai, România a avut cel mai mic număr de decese din ultimii...
România a înregistrat în luna...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
CGMB ar putea aproba reguli noi pentru terasele din centrul istoric al Capitalei
Setari Cookie-uri