Doar jumatate de Romanie este in Uniunea Europeana, de vreme ce mai putini de 9,4 milioane de romani au acces la servicii de canalizare, iar restul au WC-ul in curte, potrivit unui raport al Institutului National de Statistica (INS), scrie adevarul.ro.

Dezastru in sectorul de utilitati al Romaniei: mai putin de jumatate din populatia Romaniei are acces la servicii de canalizare, in vreme ce consumul de apa potabila a scazut anul trecut, desi reteaua de distributie a crescut, potrivit unui raport al Institutului National de Statistica (INS). Astfel, la sfarsitul anului 2014, doar 9,39 milioane de persoane aveau locuintele conectate la sisteme de canalizare, acestia reprezentand 47,1% din populatia Romaniei.

Lungimea totala a retelei de canalizare se situa la sfarsitul anului 2014 la 28.659 de kilometri, din care 20.977 in municipii si orase. Reiese astfel ca cele mai multe gospodarii de la tara au inca WC-ul in curte. Comparativ cu anul precedent, in 2014 lungimea retelei de canalizare s-a extins cu 2.099 de kilometri, respectiv cu 826,9 km in mediul urban si cu 1.273 kilometri in mediul rural.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri