Noi focare de Covid-19: Şase cazuri la Spitalul de Psihiatrie Gătaia și opt lucrători vietnamezi infectaţi la o unitate de procesare a cărnii

În Timiş au fost depistate două focare de COVID-19, şase pacienţi cronici internaţi la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia fiind confirmaţi cu infecţie cu SARS-Cov-2, precum şi opt cetăţeni vietnamezi care lucrează la o unitate de procesare a cărnii, potrivit Prefecturii judeţului.

„În ceea ce priveşte focarul de COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, precizăm faptul că au fost confirmate şase cazuri, iar ancheta epidemiologică efectuată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş este în desfăşurare, fiind recoltate peste 100 de probe de la personalul medical şi de la pacienţii spitalului. Referitor la focarul de la o unitate de procesare a cărnii, unde opt angajaţi vietnamezi au fost contaminaţi cu coronavirus, este în curs de desfăşurare ancheta epidemiologică a DSP. Cei opt angajaţi vietnamezi, împreună cu alţi 60 de angajaţi din Vietnam, locuiau în spaţii locative puse la dispoziţie de angajator. Cei 60 de angajaţi vietnamezi au fost izolaţi sub supraveghere timp de 14 zile. Despre acest caz a fost anunţat Centrul Naţional pentru Coordonarea Intervenţiei în vederea informării Ambasadei Vietnamului din România", arată un comunicat al Prefecturii Timiş.

Numărul cazurilor confirmate de la debutul pandemiei a ajuns, în Timiş, la 600, 33 de persoane fiind internate, potrivit DSP judeţean, scrie Agerpres.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) raportează 456 de cazuri noi de infecție cu Coronavirus, la 8.633 de teste prelucrate. Bilanțul ajunge, astfel, la 32.535 de persoane infectate cu COVID-19. Până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

Citeste si:
Focar de infecție cu noul Coronavirus la o clinică medicală din...
Focar de infecție cu noul...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri