Ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea portului Tulcea a fost semnat

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat, au participat, la o conferință de presă organizată la sala Mihail Kogălniceanu, cu ocazia emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru modernizarea portului Tulcea.

Un proiect de 40 de milioane de euro, care presupune aducerea la standarde moderne a portului și falezei municipiului și care implică un mix de cheu vertical (preponderent) și a unui cheu pereat, dar și modernizarea platformei portului (falezei), care să fie o zonă agreabilă de promenadă.

Șeful administrației județene a vorbit despre faptul că această investiție, care ar putea fi gata în doi ani și jumătate, este una dintre marile lucrări de infrastructură, alături de podul de peste Dunăre și drumul expres.

36.000 de metri pătrați de platformă portuară modernizați

Mircea Mihai Georgescu, director departament hidro în cadrul firmei Consitrans SRL (proiectantul), a vorbit despre modernizarea platformei de 36.000 de metri pătrați , dar și despre lucrări adiacente:

Citeste si:
COVID-19: Județele fără niciun caz nou de îmbolnăvire
COVID-19: Județele fără...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

„Suplimentar modernizării portului, se va asigura o rețea modernă de energie electrică, alimentarea cu apă, dar și un sistem de preluare a apelor pluviale pentru navele care acostează în port. În plus, discutăm și despre un drum de acces către platformă“.

Termen de execuție, 2 ani și jumătate

Victor-Mircea Donos, director tehnic Max Boegl Romania SRL, a vorbit despre termenul de finalizare a lucrării, considerând că lucrările se vor încheia înainte de termenul asumat prin proiect.

„Acum avem utilaje în zona Vămii, se va începe decopertarea pavajului existent și apoi vom începe lucrările la cheul vertical“, a declarat Donos.

La finalul conferinței de presă, reprezentanții Consiliului Județean Tulcea, ai proiectatului și ai constructorilor, însoțiți de jurnaliștii tulceni, au efectuat o vizită de lucru pe șantierul de pe faleza municipiului, în zona Vămii.

Citeste si:
Lanțul de florării Magnolia deschide două noi puncte de lucru în...
Lanțul de florării Magnolia...

„S-a semnat ordinul de începere a lucrărilor, în ciuda pesimismului abordat de unii. Din discuțiile pe care le-am avut, sperăm ca, în doi ani și jumătate, faleza și portul Tulcea să fie modernizate.

Sper ca de mâine, utilajele aduse aici să intre la lucru, iar în doi ani și jumătate să avem faleza finalizată cu toate lucrările care se suprapun peste investiția de bază, respectiv lucrările propuse prin concursul de soluții finalizat recent“, a declarat pe faleză președintele Horia Teodorescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri