Ministrul Transporturilor a semnat contractul de finantare pentru modernizarea portului Tulcea

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu, au semnat, marti, contractul de finantare pentru modernizarea portului Tulcea, noteaza Agerpres.

Contractul are o valoare totala aproximativa de 40 de milioane de euro, suma care va fi finantata prin Programul Operational Infrastructura Mare, si vizeaza reabilitarea a sase tronsoane cu o lungime totala de 1.510 metri de pe faleza orasului Tulcea, potrivit autoritatii judetene.

"Astazi intram in linie dreapta, semnam contractul de finantare. Sunt convins ca in perioada imediat urmatoare, Consiliul Judetean va lansa si partea de executie", a declarat Razvan Cuc.

Totodata, ministrul Transporturilor a mentionat ca documentatiile necesare lucrarilor de modernizare a drumurilor Tulcea-Braila si Tulcea-Constanta au fost facute publice si ca termenul de depunere a ofertelor este 20 mai.

Referindu-se la podul peste Dunare care se construieste intre judetele Tulcea si Braila, ministrul Razvan Cuc a afirmat ca cererea de finantare va fi transmisa Comisiei Europene pana pe data de 15 iunie.

Citeste si:
Ce planuri are ministrul Transporturilor pentru autostrăzile țării...
Ministrul Transporturilor:...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

"Termenul de transmitere pe care organismul intermediar si l-a asumat era 30 septembrie, dar noi vom devansa acest termen, pentru ca s-a lucrat intens", a mai spus Cuc.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri