Primăria Capitalei nu mai plantează copaci pe strada Fabrica de Glucoză, deși a făcut sute de alveole în acest scop. Acestea sunt deja acoperite cu asfalt pentru ca trotuarele să fie mai largi spun reprezentanți ai municipalității. Trotuarele de pe artera proaspăt modernizată sunt impracticabile pe anumite segmente, în dreptul alveolelor fiind mai puțin de 50 de cm pentru trecere. Astfel, o mamă cu copilul în cărucior sau o persoană cu dizabilități nu au loc să treacă și trebuie să intre pe pista pentru biciclete de lângă, scrie HotNews.ro.

Inițial, reprezentanții instituției au anunțat că vor planta copaci, iar alveolele vor fi acoperite cu o rășină permeabilă, astfel încât apa să ajungă la rădăcina arborilor, iar pietonii să aibă un spațiu de trecere puțin mai mare.

”Așa am vrut inițial, însă în timp ce Primăria Capitalei căuta soluții cu constructorul, niște oameni de bine au făcut niște sesizări la Ministerul Muncii și la Autoritatea pentru Persoane cu Handicap, a fost un control la Primăria Capitalei pe acest proiect, iar în urma discuțiilor, concluzia inspectorilor a fost ca până cel târziu la finalul anului constructorul trebuie să rezolve problema trotuarului în dreptul alveolelor. După ce specialiștii din Primăria Capitalei, de la Direcția de Mediu, Centrul de Protecția Plantelor, au discutat, s-a luat decizia că nu se vor mai planta copaci acolo și se vor asfalta alveole pentru a ca trotuarele să fie mai generoase”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanți ai Primăriei Capitalei.

Foto: Asociația Metrou Ușor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri