Orașul Făget a intrat în carantină. Ce presupune această măsură?

Făget, oraș din județul Timiș cu aproximativ 7.000 de locuitori, a intrat în carantină de duminică, 26 iulie, de la ora 19:00. Este prima astfel de decizie după noua lege a carantinei. Alături de orașul Făget sunt în carantină și trei sate din zonă: Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică. Autoritățile de la București au aprobat solicitarea autorităților locale de instituire a carantinei, după ce 47 de localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Opt dintre cazurile de infectare cu coronavirus din Făget se înregistrează la spitalul local, scrie Digi 24.

Carantinarea urmărește o limitare a circulației și a deplasărilor nenecesare.

Sunt filtre de poliție și jandarmi la intrările și ieșirile din localitățile respective și toate persoanele care vor să intre sau să iasă sunt verificate și trebuie să dovedească urgența deplasării.

Marcel Avram, primarul orașului Făget, a declarat că pentru 14 zile se reintră în situația din starea de urgență, însă cu ceva mai puține restricții. Astfel, locuitorii pot circula prin localitate, pot merge la muncă și la cumpărături, dar fără a fi nevoie să completeze o declarație, așa cum se întâmpla în starea de urgență. Sistemul de transport public va funcționa.

Desigur, oamenii vor trebui să respecte reglementările în ceea ce privește purtarea măștii în locurile publice închise și păstrarea distanței fizice și se aplică toate celelalte restricții valabile în starea de alertă.

Comitetul local pentru situații de urgență va putea lua eventuale alte măsuri restrictive, în ideea de a-i determina pe localnici să stea cât mai mult în case.

Se poate părăsi localitatea în câteva situații clare.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri