Nelu Tătaru: Cred că, politic, ne-am grăbit puțin

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat la Digi24 că momentul politic l-a depășit pe cel sanitar. Ministrul a recunoscut din punct de vedere politic, graba relansării economice a afectat stabilitatea momentului sanitar.

”Cred că, politic, ne-am grăbit puțin în detrimentul unui moment sanitar, peste care nu am trecut. Ne-am grăbit politic în favoarea relansării economice”, a spus Tătaru.

Tocmai această grabă a făcut ca de la 1 august măsurile de relaxare să se transforme într-unele de restricție. Întrebat până când vor fi valabile noile măsuri, Tătaru a răspuns că acestea vor fi menținute până când va fi nevoie, ținându-se cont de analiza efectuată o dată la două săptămâni.

În acest sens, Tătaru a făcut apel la populație, dar și la operatorii din turism, pentru înțelegere și respectarea regulilor.

Vezi și: BREAKING! Noi restricții de la 1 august în România

Citeste si:
Tătaru face control la DSP București pentru deconturile testelor...
Tătaru face control la DSP...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Nelu Tătaru vorbește și despre alegerile locale, care urmează să aibă loc. Alegerile locale pot fi organizate pe 27 septembrie, însă cu respectarea unor reguli care au fost cerute încă din 15 mai - fără aglomeraţie, purtarea măştii, dezinfectant în secţia de vot.

În plus, acesta insistă că jocurile politice au dus la creșterea numărului de noi cazuri, deoarece insuflarea neîncrederii în regulile de protecție sau ideea conform căreia pandemia nu există au fost ”promovate” vehement. Tătaru acuză vidul legislativ timp de trei săptămâni, care a generat creșterea numărului de cazuri, de la 120 pe zi la 1.000 pe zi.

”Nu poți să gestionezi un moment politic pe suferința unui popor. Suntem într-un moment sanitar, haideți să nu îl facem unul politic”, a mai spus Tătaru.

Citeste si:
Care sunt cele două cazuri în care oamenii trebuie să sune la DSP
Oana Nicolescu, DSP...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri