Klaus Iohannis: PSD a vrut să creeze o nouă criză sanitară

Șeful statului a convocta o ședință de urgență la Palatul Cotroceni, în vederea gestionării pandemiei în România, în condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri. La ședință au participat șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, șeful DSU, Raed Arafat, dar și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Debutând cu o scurtă retrospectivă, președintele Klaus Iohannis a ilustrat consecințele vidului legislativ, în ceea ce privește adoptarea Legii carantinei, contestând vehement atitudinea Partidului Social Democrat în gestionarea acestei crize.

”Este, dragi români, un nou record negativ, extrem, extrem de îngrijorător. Autoritățile și-au făcut treaba, iar asta nu a convenit PSD-ului”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a menționat că PSD-ul, împreună cu alte facțiuni politice, pe care le controlează, cum ar fi UDMR-ul, au reușit să obstrucționeze buna gestionare a crizei provocate de coronavirus.

”După ce au distrus din legislație, au tras de timp pentru noua lege. PSD-ul m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu caut vinovați, îi cunosc și îi arăt cu degetul”, a mai spus Iohannis.

Citeste si:
Majoritatea localităţilor, inclusiv Bucureşti, scenariu verde...
Majoritatea localităţilor,...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Klaus Iohannis a precizat că Legea carantinei putea trece rapid prin Parlament, însă ”așa cum un tâmplar nu poate lucra fără cuie, nici un guvern nu își poate exercita funcția fără legi. În trei săptămâni, guvernul nu a avut mecanismele necesare pentru gestionarea crizei”.

PSD a vrut să creeze o nouă criză sanitară, ca să poată critica guvernul. Trebuie să fim extrem de fermi, extrem de aplicați”, a declarat, vehement, președintele Klaus Iohannis.

Nu în ultimul rând, președintele a menționat că autoritățile au făcut ce trebuia și continuă să își facă treaba. Acesta a făcut încă un apel la populație pentru respectarea normelor.

”Mă bazez pe voi să respectăm aceste noi norme”, a conchis Klaus Iohannis.

Citeste si:
Grupul Damen va disponibiliza 870 de angajaţi în România
Grupul Damen va disponibiliza...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri