De ce crește alarmant numărul cazurilor noi de coronavirus în București. Explicația lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a explicat de ce numărul cazurilor noi de coronavirus din București crește alarmant.

„O explicație care să fie 100 la sută credibilă ar putea fi făcută în urma unui studiu, pentru că nu poți decât să fii subiectiv, omul nu e suficient de obiectiv ca să poată să dea un astfel de răspuns”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la Digi24.

„Eu vă spun ce cred eu. Bucureștiul este un oraș dinamic, oameni din toată țara vin și pleacă din Capitală, bucureștenii sunt și turiști în zonele foarte aglomerate, pe Valea Prahovei, Brașov și litoral. Și atunci, datorită acestei dinamici a populației, sigur că și probabilitatea de transmitere a infecției este mai mare. Cred că această explicație este aproape de adevăr”, a mai spus Alexandru Rafila.

El a spus că această explicație ar trebui să fie foarte bine analizată, pentru ca măsurile de prevenire să poată fi eficiente. Alexandru Rafila a precizat că nu se referă la numai la purtarea măștii în spații deschise sau reducerea programului.

Citeste si:
Alexandru Rafila: În septembrie, am înregistrat o creștere de 20% a...
Alexandru Rafila, OMS: În...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri