Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a decis să închidă terasele mai devreme... din greşeală. E ceea ce susţine edilul, după ce Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis ca şi oraşul de pe Bega să închidă terasele după ora 23:00. Nicolae Robu spune că, de fapt, s-a păcălit. Ar fi crezut că regula e impusă la nivel naţional şi că n-are decât să se conformeze. Însă ulterior ar fi aflat că doar opt judeţe sunt pe lista pe care Timişoara nu era şi acum cere să se revină asupra ordinului.

„Eu n-am văzut nicio logică în a închide terasele mai devreme, pentru că am văzut în toată această perioadă cu ochii mei, întrucât în fiecare seară îmi place să fiu printre oameni, să văd realitățile așa cum sunt ele, și niciodată nu am constatat că ar fi ceva periculos în ceea ce se întâmplă în Timișoara. Noi avem o zonă de promenadă superbă (...), sunt o mulțime de terase, lumea se plimbă, stă la terase, dar respectând toate regulile. Și atunci nu văd de ce ar fi mai periculoși virușii, de ce ar fi mai mare pericolul de infectare după ora 23:00, când lumea în mod natural se mai împuțina. Mi s-a replicat în ședința de Consiliu de astăzi și de aceea sunt foarte supărat și în momentul în care am fost informat corect, acum, seara, am și postat pe Facebook că am fost dezinformat”, a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit Digi24.

Nu a citit „cu ochii lui” textul

El a recunoscut că nu a citit „cu ochii lui” textul, ci doar i s-a spus că este imperativ stabilit, la nivel național, că la ora 23:00 trebuie să înceteze toate activitățile la terase.

„Nu-mi place că se procedează în această manieră. Trebuie să discutăm logic, cu argumente, sunt foarte vehement, sunt necruțător cu cei care nu respectă regulile, care-și permit să pună în pericol sănătatea semenilor, dar eu vă spun, cred că Timișoara este un oraș model în această privință. E lume foarte multă în acest loc superb de promenadă, de la Catedrală până la Bastion, numai că lumea e în mișcare, nu stă nimeni în contact, stă un minut-două, se salută, nu putem vorbi despre un spațiu public aglomerat. Este lume destul de multă, dar repet, nu are contact” - susține primarul.

Va cere șansa de a remedia decizia

Nicolae Robu spune că va cere ca duminică să se reunească din nou Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a da un nou vot, „în baza reglementărilor naționale reale, nu inventate de cineva, care nu știu de ce este speriat. Trebuie să fim înțelepți, să fim precauți, dar nici să luăm măsuri care oricum nu au nicio eficiență în lupta anti-covid”, a adăugat primarul, care a povestit și o anecdotă pentru a sublinia că trebuie să „căutăm unde trebuie, nu unde ne e mai la îndemână, că e lumină”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri