17 August 2020

Patru săptămâni până la începerea școlii. Scenariul aproape imposibil de aplicat în București



Mai este mai puțin de o lună până la începutul şcolii şi apar infinite dileme. În contextul pandemiei de Covid-19, scenariul galben ar fi cel mai simplu de aplicat în şcoli, sunt de părere directorii unităţilor de învăţământ din Capitală.

Cu o reţea de internet pusă la punct şi profesori dedicaţi, problemele ar fi ca şi rezolvate, pentru scenariul galben. La polul opus, însă, planul verde este cel mai de greu de pus în practică. De unde spaţii în sălile de clasă? De unde alte cadre didactice? Şi, nu în ultimul rând, de unde bani pentru plata cu ora?

La Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Sectorul 6 al Capitalei sunt înscrişi 1.043 de elevi. Deşi este o şcoală suprapopulată, se poate mult mai rău. Un exemplu este Şcoala Gimnazială 195, din Sectorul 3, în care învaţă 2.500 de elevi.

Varianta scurtării orelor nu stă în picioare, spun directorii, pentru că ar pune în pericol nivelul predării şi al copiilor, implicit. În același timp, și autorităţile locale trebuie să găsească urgent soluţii la problemele administrative.

Citește articolul complet pe Digi24.



Citeste si