Casa Darvas - La Roche şi-a redeschis porțile joi, 20 august 2020, după un amplu proiect de restaurare. Acum, bijuteria arhitectonică construită în stilul Secession vienez, găzduiește Muzeul Art Nouveau și este pregătită să primească vizitatori, anunță Primăria Orașului.

„Inclus în rețeaua europeană Art Nnouveau, Oradea este primul oraş din România cu un muzeu dedicat curentului artistic înnoitor de la sfârşitul sec. XIX - începutul sec. XX. Sub-secție a Muzeului orașului Oradea, Muzeul Art Nouveau din clădirea Casei Darvas-La Roche găzduieşte expoziții dedicate interioarelor orădene „La Belle Époque”, proiecții de tip video mapping, dar și spații pentru ateliere de manufactură ale artiștilor locali, săli de conferință și spații pentru evenimente”, se arată în comunicatul publicat de Primăria din Oradea.

Grădina casei poate fi folosită ca spațiu pentru evenimente culturale sau private.

Vila Darvas–La Roche a fost construită între anii 1909-1912, în perioada de ascensiune a burgheziei mici și mijlocii – comercianți, industriași, bancheri, înalți funcționari. După moartea proprietarului Vilei Darvas, în 1913, imobilul a fost scos la vânzare de mai multe ori, noii proprietari fiind antreprenori, comercianți și avocați.

Citeste si:
Sute de transportatori rutieri protestează în Arad și Oradea
Sute de transportatori...

Expoziția muzeală dedicată interioarelor orădene „La Belle Époque” reconstituie mediul ambiental burghez din Oradea. Obiectele (mobilierul, obiectele decorative, documente) prezente în cadrul expoziției au fost caracteristice locuințelor burgheze în vilele și palatele construite în stil Art Nouveau.

Citeste si:
Penitenciarul Doftana ar putea fi renovat. Mohammad Murad, dispus...
Penitenciarul-muzeu Doftana...
Sursa foto: Facebook Primaria Oradea

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri