Avem cea mai ieftină pâine din UE: cum arată clasamentul

După ce săptămâna trecută datele Eurostat arătau că românii fac ”cel mai ieftin grătar” din Uniunea Europeană, autoritatea a revenit cu o analiză referitoare la costul pâinii în rândul statelor membre.

Conform datelor publicate de către Eurostat, prețul pâinii și al produselor cerealiere a fost, în 2019, cel mai ridicat în Danemarca, cu 51% peste media Uniunii Europene, Austria(+33%), Luxemburg și Finlanda (ambele cu 25% peste medie), așa cum se poate observa și în graficul de mai jos.

sursa: Eurostat.

De partea cealaltă a clasamentului, cele mai mici prețuri au fost înregistrate anul trecut în România (cu 47% sub media UE), țara noastră fiind urmată de Bulgaria cu 35% și Polonia cu 30%.

În ceea ce privește costul cărnii, conform analizei publicate de către Eurostat săptămâna trecută, prețul din România este cu 37% sub media europeană, în timp ce Austria este cu 45% peste media europeană.

Citeste si:
ANPC: Nu există nicio dovadă privind prezenţa în alimente a virusului
ANPC: Nu există nicio dovadă...

Alături de Austria, în fruntea clasamentului privind prețul cărnii se mai află Luxemburg( 41% față de media europeană), Franța(31%), Olanda(27%), Belgia(25%) și Finlanda(24%).

În coada clasamentului, alături de România se mai află țări precum Polonia, Lituania, Ungaria și Bulgaria.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri