Orban: Profesorii trebuie să se adapteze în așa fel încât să predea și la clasă și online

Cadrele didactice trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru cei care urmăresc lecţiile online, a declarat miercuri prim-ministrul Ludovic Orban.

"E necesară o adaptare, cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor şi că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online. Este foarte important acest lucru şi sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru, mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii", a spus Ludovic Orban, la sediul PNL, conform Agerpres.ro.

El a fost întrebat dacă este mulţumit de ghidul elaborat de Ministerul Educaţiei pentru profesori, în condiţiile în care unele cadre didactice s-au arătat nemulţumite de faptul că nu vor avea timp să predea cursurile şi în clasă şi online.

"Vor fi lecţii care vor fi difuzate online, sunt manuale... Manualele, de asemenea, vor fi accesibile şi online. S-au făcut manuale interactive - o să fie o premieră, am înţeles - care vor avea o atractivitate suplimentară pentru elevi. Trebuie să ne adaptăm, este important. Cer sprijinul... şi chiar am apreciat cadrele didactice, au fost alături de noi - examen de Evaluare, examenul de Bacalaureat, săptămâna pregătitoare s-a derulat în bune condiţii -, şi am încredere că vor contribui la o redeschidere a şcolilor care să fie în beneficiul elevilor", a mai declarat Orban.

Citeste si:
USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș premier după alegeri
USR-PLUS îl propune pe Dacian...
Sursa foto: Facebook / Guvernul Romaniei

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri