4 Septembrie 2020

Scenariu sumbru: numărul zilelor caniculare s-ar putea dubla în București



Numărul zilelor cu caniculă sufocantă s-ar putea dubla în București, în numai 10 ani. Un scenariu sumbru prevede nu mai puțin de 50 de zile cu valuri de căldură, cu efect asupra sănătății, până în 2085.

Aceasta, dacă nu se iau măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Un scenariu mai aproape de adevăr este să avem 10-15 asfel de zile caniculare până în 2020. Aceasta, doar dacă ne concentrăm mai mult pe energia verde și devenim conștienți de impactul pe care îl avem asupra schimbărilor climatice.

„Valurile de căldură sunt un subiect intens discutat, pentru că sunt consecințe ale schimbărilor climatice. Avem două scenarii climatice, un scenariu în care nu facem nimic pentru a reduce emisiile gazelor cu efect de seră, și un scenariu de medie, în care lucrurile ajung la un maxim până în 2040. Apoi, pentru că se iau măsuri, pentru că publicul conștientizează schimbările climatice, atunci e posibil să ajungem la o zonă de platou”, a spus Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme.

Citeste articolul integral pe Digi24.



Citeste si