Starea de alertă va fi prelungită în România pentru încă 30 de zile, începând cu 15 septembrie, conform hotărârii adoptate de Guvern. Rămân în vigoare cele mai multe restricții deja existente, dar este permisă organizarea de manifestații, cu participarea a cel mult 100 de persoane, scrie Digi24.

Masca de protecție rămâne obligatorie în spații închise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun, ca și în spațiile deschise aglomerate.

Hotărârea de Guvern include și reguli pentru desfășurarea alegerilor.

Astfel, alegătorii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea și ieșirea din secția de vot, iar cartea de identitate va trebui atinsă doar de ei. Pot fi organizate mitinguri electorale în limita a 100 de persoane, cu respectarea distanțării și cu purtarea obligatorie a măștii.

O noutate este și posibilitatea de a fi organizate demonstrații și adunări publice. Regulile sunt aceleași: participanții, cel mult 100, trebuie să poarte mască, să-și dezinfecteze mâinile și să stea la distanță unii de ceilalți.

De asemenea, au fost scoase sporturile de contact de pe lista sporturilor care sunt limitate în această perioadă.

Pe de altă parte, competițiile sportive se desfășoară în continuare fără spectatori, iar piscinele din interior rămân închise.

De asemena, locurile de joacă și sălile de jocuri rămân închise.

Limita pentru evenimentele private organizate în spații închise rămâne de 50 de persoane, iar cele în spații deschise pot include până la 100 de persoane. Pe stradă, grupurile nu pot depăși 6 persoane.

Pentru textul integral al Hotărârii de Guvern, citește aici.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri