Bucureștenii vor putea circula, începând de astăzi, 15 septembrie, pe magistrala 5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomitei. Inaugurarea, ce a avut loc la 5 ani distanță de la termenul agreat inițial, a fost realizată în prezența ministrului Transportului, președintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului Ludovic Orban, care nu au ezitat să lanseze noi promisiuni.

Reprezentanții statului au catalogat acest moment ca fiind ”unul istoric” și s-au bătut cu pumnul în piept că următoarele lucrări se vor derula mai rapid.

”Asistăm la un moment istoric pentru tot ceea ce înseamnă transportul public din București. Punerea în funcțiune cu călători a magistralei M5, reprezintă cea mai importantă realizare a Metrorex în cei 41 de ani de activitate”, a declarat Lucian Bode, punctând faptul că această magistrală își va continua dezvoltarea cu încă 6 stații, proiectul aflându-se în procedura de licitatie.

Acesta a adus în discuție și magistrala M6, legătura cu Otopeni, ce va avea 12 stații despre care a precizat că anul viitor va fi semnat contractul de proiectare și execuție. În intervenția sa, prim-ministrul Ludovic Orban a dat asigurări că lucrările menționate de ministrul Bode se vor desfășura într-un ritm mult mai rapid.

”Toate lucrările ulterioare se vor derula cu o viteză mai mare, vom fi mult mai atenți la tot ceea ce înseamnă etapele de pregătire și de execuție a tuturor contractelor. Infrastructura de transport este o prioritatea pentru Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri