Mai mulți bătrâni și angajați ai unui cămin de vârstnici din Alba Iulia s-au îmbolnăvit de COVID-19

Şase bătrâni şi cinci angajaţi ai unei case de tip familial pentru vârstnici din Alba Iulia au fost marţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind cel de-al doilea focar de COVID-19 înregistrat în judeţul Alba în cadrul unui cămin de vârstnici, potrivit Agerpres.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a precizat că, pe lângă ancheta epidemiologică, a fost declanşată şi una a inspectorilor sanitari, pentru a stabili cum a fost posibilă apariţia focarului.

Iniţial, a fost un singur caz, respectiv un beneficiar al aşezământului. Fiind vorba de un centru dedicat vârstnicilor, DSP a decis testarea tuturor beneficiarilor, precum şi a întregului personal, fiind depistate încă 11 cazuri de infectare.

Căminul de bătrâni "Casa Noastră Bărăbanţ" are o capacitate de cazare de 22 de locuri.

În urmă cu câteva luni, în Alba a mai fost un focar de acest gen într-un aşezământ pentru vârstnici, în Ocna Mureş.

Citeste si:
Companiile aeriene ÎNCURAJEAZĂ testarea COVID-19 pentru reluarea...
Companiile aeriene...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Potrivit datelor prezentate marţi de DSP, au fost depistate pozitiv în judeţ într-o singură zi 17 persoane, dintr-un total de 778 de teste prelucrate. De la începutul pandemiei, numărul total al celor infectaţi este de 1.385, din care 1.073 persoane s-au vindecat, iar 53 au decedat.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri