Șeful DSU, Raed Arafat, îndeamnă parinții care își duc copiii la școală să respecte regulile de distanțare socială atât la poarta cât și în activitățile de zi cu zi pentru a nu-i induce în eroare pe cei mici.

”La poarta școlii trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. Copilul este supus în interiorul școlii unui set de reguli clare, pe care le respectă. Însă, la poarta școlii și părinții și toți care merg să îi ia pe copii trebuie să respecte aceleași reguli. Altfel, este greu să îi explici copilului de ce înăuntru trebuie să respecte distanțarea socială și anumite reguli, dacă atunci când iese de la școală cine vine să îl ia nu le respectă”, precizează Raed Arafat într-o intervenție la Digi24.

Raed Arafat consideră că respectarea recomandărilor date de autorități trebuie să devină regulă generală, iar părinții să înțeleagă că trebuie să păstreze distanțarea socială și la poarta școlii.

”Îi derutează pe copii acest lucru, deoarece copilul pune întrebări când vede diferențele și sigur va întreba de ce el trebuie să respecte regulile în școală, iar când iese afară nu. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări”, adaugă Arafat.

Anul școlar 2020-2021 a început deja de o săptămână, iar autoritățile par, și de această dată, să fie surprinse de întoarcerea elevilor la școală. La cinci zile de la reluarea cursurilor, multe școli deja pendulează între scenarii și asta pentru că situația epidemiologică din fiecare localitate se schimbă de la o zi la alta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri