Raed Arafat: Părinții trebuie să respecte regulile la poarta școlii, altfel îi derutează pe copii

Șeful DSU, Raed Arafat, îndeamnă parinții care își duc copiii la școală să respecte regulile de distanțare socială atât la poarta cât și în activitățile de zi cu zi pentru a nu-i induce în eroare pe cei mici.

”La poarta școlii trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. Copilul este supus în interiorul școlii unui set de reguli clare, pe care le respectă. Însă, la poarta școlii și părinții și toți care merg să îi ia pe copii trebuie să respecte aceleași reguli. Altfel, este greu să îi explici copilului de ce înăuntru trebuie să respecte distanțarea socială și anumite reguli, dacă atunci când iese de la școală cine vine să îl ia nu le respectă”, precizează Raed Arafat într-o intervenție la Digi24.

Raed Arafat consideră că respectarea recomandărilor date de autorități trebuie să devină regulă generală, iar părinții să înțeleagă că trebuie să păstreze distanțarea socială și la poarta școlii.

”Îi derutează pe copii acest lucru, deoarece copilul pune întrebări când vede diferențele și sigur va întreba de ce el trebuie să respecte regulile în școală, iar când iese afară nu. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări”, adaugă Arafat.

Anul școlar 2020-2021 a început deja de o săptămână, iar autoritățile par, și de această dată, să fie surprinse de întoarcerea elevilor la școală. La cinci zile de la reluarea cursurilor, multe școli deja pendulează între scenarii și asta pentru că situația epidemiologică din fiecare localitate se schimbă de la o zi la alta.

Citeste si:
Raed Arafat: Dorim să creștem numărul de ventilatoare de la UPU
Raed Arafat: Dorim creșterea...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri