Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis câteva precizări cu privire la certificatul verde digital din România și la modalitățile de implementare ale acestui în cadrul evenimentelor.

Reamintin că CNSU a aprobat decizia prin care în România, certificatul verde digital care atestă faptul că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală sau a fost testată recent.

Iată principalele declarații ale lui Raed Arafat:

  • Certificatul verde nu discriminează
  • Reguli la nunți: Oamenii, la nunți, spre exemplu, știm că nu vor sta doar într-un loc, vor umbla pe la mese, vor dansa. Organizatorul este obligat să respecte regulile. Ospătarii și cei care servesc sunt obligați să poarte masca tot timpul, complet, nu sub nas, nu sub bărbie. Trebuie să fie dezinfectant la fiecare masă. Dacă lumea nu respectă regulile, aceste evenimente vor fi unele în care se va răspândi cel mai mult virusul.
  • Certificatul verde reduce riscul, nu elimina 100% riscurile, dar face ca riscurile să fie mai mici. Important e să se respecte regulile la interior.
  • Maximum 150 de persoane interior, pentru evenimente
  • Varianta delta se răspândește mult mai rapid, mult mai ușor.
  • În discoteci și în cluburi vor intra numai persoane vaccinate. Nu se schimbă situația, e la fel ca până acum.
  • Reguli pentru săli de sport, fitness: se permite capacitatea până la 50%, acolo unde incidența e mai mică sau egală de 4 la mie, cu condiția prezentării certificatului verde
  • Reguli pentru sălile de jocuri de noroc: capacitate maximă de 50%, unde incidența e între 3-6 la mie
  • Reguli pentru piscine interioare: 50% capacitate, unde incidența e între 3-6 la mie
  • Reguli pentru spațiile de joacă pentru copii, în intervalul orar 05-24:00: 50% capacitate acolo unde se depășește rata de incidență de 3 la mie
  • Regulile pentru intrarea cu certificatul verde intră în vigoare de mâine noapte (n.red. 19 septembrie), deci nu de acum tocmai că să aibă timp operatorii economici să se pregătească.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri