Klaus Iohannis: Nu văd motive pentru un nou lockdown

Klaus Iohannis a declarat că nu vede motive pentru un nou "lockdown", în care cetăţenii să fie obligaţi să stea la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus, însă trebuie respectate regulile sanitare.

"Nu văd motive pentru un nou lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu, însă da, vedem şi la noi şi în altă parte cum numărul de infectări este totuşi în creştere şi de aceea subliniez de fiecare dată: noi putem să stăpânim răspândirea epidemiei, dacă respectăm regulile simple arhicunoscute - purtarea măştii, distanţare, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor. Sunt lucruri atât de simple prin care reuşim să stăvilim răspândirea virusului", a spus Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis nu va promulga rectificarea bugetară

Președintele României a mai declarat faptul că nu e momentul prielnic pentru majorarea pensiilor și a salariilor profesorilor. Declarația sa e făcută în contextul în care în 22 septembrie, Parlamentul a aprobat rectificarea bugetului de stat după ce aceasta a fost modificată de PSD. Rectificarea a fost votată de PSD, ALDE, Pro România și UDMR, chiar dacă Guvernul Orban și Florin Cîțu au criticat modificările, în special pe cea care privește mărirea punctului de pensie de la 1.265 la 1.775 de lei.

El a fost întrebat dacă va promulga rectificarea bugetară care privește, printre altele, mărirea pensiilor cu 40%. Acesta a lăsat de înțeles că nu va face acest lucru.

Citește mai mult aici.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen
Klaus Iohannis: Alegerile...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri