Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi şi vânt puternic în zone din 30 de judeţe, respectiv un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată ce vizează 17 judeţe, până duminică dimineaţa, informează Agerpres.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 26 septembrie, ora 9:00 - 27 septembrie, ora 3:00, pe fondul avertizării Cod portocaliu de vreme rea, în zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice).

Cantităţile de apă vor depăşi 50 - 60 l/mp şi, izolat, 70 - 90 l/mp.

Totodată, în intervalul 25 septembrie, ora 23:00 - 27 septembrie, ora 6:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben, timp în care va ploua în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 - 35 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud şi la munte, iar seara şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a ţării. De asemenea, se vor semnala averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Vântul se va intensifica treptat în toată ţara, cu viteze la rafală în general de 45 - 60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100 - 110 km/h. În Moldova, Muntenia şi Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60 - 80 km/h.

Meteorologii precizează că vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar duminică şi în rest.

Sursa foto: meteoromania.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri