Ovidiu Raeţchi: Am depus, la Senat, un proiect de lege privind parteneriatul de viaţă

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă că a depus la Senat, un proiect de lege privind parteneriatul de viaţă."Este o versiune a parteneriatului civil - utilizând terminologia din Germania, un stat cu standarde excepţionale în domeniul drepturilor omului".

"Există deja, în circuitul parlamentar, proiecte excelente cu prevederi similare. Consider că proiectul CNCD, al cărui semnatar sunt, rămâne un etalon. Din păcate, contextul politic în care aceste proiecte au plecat la drum a fost unul nefavorabil, partidele grăbindu-se să le respingă sau să le îngroape în comisii. Totuşi, ar fi stingheritor pentru România să încheiem şi anul 2020 fără o formă juridică specifică, în condiţiile în care, recent, comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei a constatat absenţa unei legislaţii pe această temă în România, considerând că acest lucru reprezintă 'o discriminare'. Această carenţă izolează ţara noastră în Europa, unde versiuni ale parteneriatului civil, parteneriatului de viaţă sau parteneriatului înregistrat există", a scris, vineri, Ovidiu Raeţchi pe Facebook.

El şi-a exprimat speranţa că partidele parlamentare vor sprijini acest proiect.

"Am un profund respect pentru doctrina conservatoare şi pentru învăţăturile Bisericii, însă consider că o discriminare nu trebuie menţinută numai de dragul 'îndreptăţirii' morale asupra drepturilor şi libertăţilor altor persoane. Nedreptăţile - de la sclavie la rasism şi homofobie - vor fi întotdeauna învinse şi eliminate, iar cei care au insistat să le susţină, împotriva unei toleranţe elementare, vor beneficia de o posteritate amară", a mai scris deputatul PNL.

Citeste si:
Florin Cîțu: Majorarea salariilor nu se vede și în performanță
Florin Cîțu: Majorarea...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri