Primăria Sectorului 4 va amenaja patru noi creșe

Primăria Sectorului 4 începe amenajarea a patru noi creşe cu 1.000 de locuri, în perioada imediat următoare, în locul sediilor în care funcţionează Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4, Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, scrie Agerpres.

Aceste sedii vor fi reconfigurare şi transformate în creşe pentru copii, urmând ca Poliţia Locală Sector 4, DGASPC Sector 4 şi DGITL Sector 4 să fie relocate în spaţii corespunzătoare în care activităţile administrative să se desfăşoare în condiţii normale.

Mai mult, o altă creşă va fi extinsă, pentru a putea primi mai mulţi copii în îngrijire.

"Cu o suprafaţă totală desfăşurată de aproximativ 10 mii de metri pătraţi şi având o capacitate de 1.000 de locuri noi, cele 4 creşe vor dubla practic numărul locurilor deja existente şi vor veni astfel în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să-i lase pe cei mici, în timpul serviciului. Aproximativ 1.000 copii sunt îngrijiţi şi beneficiază de cele mai bune condiţii, în momentul de faţă, în cele şapte creşe aflate în subordinea DGASPC Sector 4. Chiar şi aşa, însă, cererea este foarte mare, mai ales în această perioadă, în care pandemia de COVID-19 a impus reguli noi de funcţionare şi de respectare a distanţării fizice între copii", informează Primăria Sectorului 4.

2.100 de cereri pentru 1.000 de locuri

Numai la începutul acestui an şcolar s-au înregistrat 2.100 de cereri noi pentru înscrierea copiilor la creşă pentru cele 1.000 de locuri disponibile. Dintre acestea, doar 400 de cereri au putut fi soluţionate, având în vedere obligativitatea asigurării unei distanţe mult mari mari între copii, precizează autoritatea locală.

"Este important pentru părinţi să ştie că vor avea unde să îşi lase copiii în siguranţă în timpul în care ei sunt la serviciu. De aceea trebuie să rezolvăm deficitul de locuri de creşe în sectorul 4. Patru noi creşe, adică încă 1.000 de locuri, reprezintă un prim pas către rezolvarea acestor probleme. Creşele vor fi amenajate la standarde europene, astfel încât micuţii vor avea parte de cele mai bune condiţii", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri